KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Język angielski

Język angielski 29.06 - 30.06.2020

tydzień_15


Język angielski 15.06 - 19.06.2020 r.

tydzień_13


Język angielski 08.06 - 12.06.2020 r.

tydzień_12


Język angielski 1.06 - 5.06.2020 r.

tydzień_11


Język angielski 25.05 - 29.05.2020 r.

tydzień_10


Język angielski 18.05 - 22.05.2020 r.

tydzień_9


Język angielski 11.05 - 15.05.2020 r.

tydzień_8


Język angielski 04.05 - 08.05.2020 r.

tydzień_7


Język angielski 27.04 - 30.04.2020 r.

tydzień_6


Język angielski 20.04 - 24.04.2020 r.

tydzień_5


Język angielski 14.04 - 17.04.2020 r.

tydzień_4


Język angielski 06.04 - 10.04.2020 r.

tydzień_3


Język angielski 1-3.04.2020 r.

tydzień_2


HELLO, HELLO

Witam Was serdecznie w drugim tygodniu naszych wirtualnych zajęć.

Mam nadzieję, że podobały Wam się piosenki o dzikich zwierzętach. Ja nadal podśpiewuję piosenkę o słoniu.

Jeśli macie ochotę to oczywiście może być odpowiedni moment na przypomnienie sobie ich.

A jeśli macie ochotę na pracę plastyczną, to znalazłam taką oto ciekawą i łatwą do zrobienia papugę – pamiętacie jak jest papuga po angielsku?????.......... oczywiści PARROT

Ta Papuga z pewnością jest gadająca…. Może pobawicie się z rodzicami w powtarzanie angielskich słówek…. Do dzieła.

 

W tym tygodniu postanowiłam, że zostaniemy w temacie zwierząt, ale z dzikiej dżungli przenieśmy się na farmę.

Zajęcia zacznijmy od znanej Wam piosenki Hello!

Link do piosenki: https://www.youtube.com/watch?v=tVlcKp3bWH8

Musicie wiedzieć, że w języku angielskim zwierzęta wydają inne odgłosy niż w języku polskim. Brzmi śmiesznie…. Prawda…. Ale tak już jest. W świat odgłosów angielskich zwierząt najlepiej wprowadzi Was piosenka: The Animals On The Farm od Super Simple Songs

https://www.youtube.com/watch?v=zXEq-QO3xTg

The ducks on the farm say, “Quack, quack, quack.”
The mice on the farm say, “Squeak, squeak, squeak.”
The chickens on the farm say, “Cluck, cluck, cluck.”
“Quack. Squeak. Cluck.”

The pigs on the farm say, “Oink, oink, oink.”
The goats on the farm say “Meh, meh, meh.”
The sheep on the farm say “Baa, baa, baa.”
“Oink. Meh. Baa.”

The horses on the farm say, “Neigh, neigh, neigh.”
The cows on the farm say, “Moo, moo, moo.”
The roosters on the farm say, “Cock-a-doodle-doo.”
“Neigh. Moo. Cock-a-doodle-doo.”
“Neigh. Moo. Cock-a-doodle-doo.”

Let’s try it a little faster.

The ducks on the farm say, “Quack, quack, quack.”
The mice on the farm say, “Squeak, squeak, squeak.”
The chickens on the farm say, “Cluck, cluck, cluck.”
“Quack. Squeak. Cluck.”

Okay, a little faster.

The pigs on the farm say, “Oink, oink, oink.”
The goats on the farm say “Meh, meh, meh.”
The sheep on the farm say “Baa, baa, baa.”
“Oink. Meh. Baa.”

Okay, super fast!

The horses on the farm say, “Neigh, neigh, neigh.”
The cows on the farm say, “Moo, moo, moo.”
The roosters on the farm say, “Cock-a-doodle-doo”
“Neigh. Moo. Cock-a-doodle-doo.”
“Neigh. Moo. Cock-a-doodle-doo.”

Karty pracy do piosenki pobierzecie na stronie Super Simple

https://supersimple.com/wp-content/uploads/the-animals-on-the-farm-worksheet-color-and-match-724x1024.png

Pokolorujcie obrazki i spróbujcie wydać odgłos każdego zwierzaka (pamiętajcie, żeby to zrobić tak jak dzieci w Anglii)

https://supersimple.com/wp-content/uploads/the-animals-on-the-farm-worksheet-color-the-animals-741x524.png

Śpiewajcie piosenkę tyle razy, aż uda wam się nadążyć za „super Fast!”

Udanej zabawy.

Pozdrawiam

Pani Justynka


Zajęcia na pierwszy tydzień
Witam Was serdecznie

Prowadzenie zajęć z obcego języka online nie będzie proste, ale wierzę, że razem damy radę.
Domyślam się, że tylko niewielu z Was posługuje się biegle językiem angielskim, dlatego postaram się oprzeć zajęcia o dostępne filmy i piosenki z Internetu. Nie jestem w stanie wysłać Wam moich kart obrazkowych ale wyślę, to co znajdę w sieci. Jeśli nie macie możliwości wydrukować kart, można je narysować, nakleić dostępne naklejki, wyciąć z kolorowanki, gazety bądź odrysować z monitora czy książki…..

Damy radę!

Zajęcia powtarzajcie w miarę możliwości 2-3 razy, nawet codziennie,  aby dzieci dobrze osłuchały się z piosenkami i słownictwem… one to naprawdę lubią.

Zajęcia zaczniemy od piosenki na powitanie HELLO!

Hello, hello, hello, how are you?
Hello, hello, hello, how are you?

I’m good.
I’m great!
I’m wonderful!
I’m good.
I’m great!
I’m wonderful!

Hello, hello, hello, how are you?
Hello, hello, hello, how are you?

I’m tired.
I’m hungry.
I’m not so good.
I’m tired.
I’m hungry.
I’m not so good.

Hello, hello, hello, how are you?
Hello, hello, hello, how are you?
Hello, hello, hello, how are you?
Hello, hello, hello, how are you?

Link do piosenki: https://www.youtube.com/watch?v=tVlcKp3bWH8

https://supersimple.com/downloads/hello-flashcards.pdf - tu znajdziecie karty obrazkowe, z których korzystałam na zajęciach

Strona Super Simple jest przeznaczona dla młodszych dzieci i przedszkolaki znajdą tu mnóstwo piosenek i zabaw dla siebie. Gorąco ją polecam.

Teraz przypomnijmy sobie piosenkę o Dżungli, którą ostatnio śpiewaliśmy i pokazywaliśmy
https://www.youtube.com/watch?v=GoSq-yZcJ-4

Dzieci mogą wykonać lornetki z rolek po papierze toaletowym, dzięki którym wypatrzą wszystkie zwierzęta zamieszkujące dżunglę… użyjcie maskotek, obrazków, rysunków

https://ekodziecko.com/lornetka-z-rolek-po-papierze-toaletowym

Kiedy już pamiętamy piosenkę to moją kolejną propozycją jest piosenka o słoniu – która skradła moje serce…. ale niestety nie zdążyłam jej pokazać dzieciom. Oto ona:

https://www.youtube.com/watch?v=nY3N_j6KmNE

Kanał Maple Leaf Learning Club także mogę Wam polecić. Tam znajdziecie flashcards (karty obrazkowe) użyta na filmie.

Po zajęciach dzieci mogą pomalować kolorowankę słonia lub stworzyć papierowe zwierzę, np. z rolki

 

Życzę udanej zabawy
pozdrawiam - Pani Justynka M.

W razie pytań proszę o kontakt

justyna.madejczyk@onet.eu