KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Praca zdalna



Drodzy rodzice,

w związku z  nieustannie zmieniająca się sytuacją i wprowadzeniem nowego Rozporządzenia MEN, przedszkole nadal zostaje zamknięte, tym razem do 26 kwietnia br. Nauczyciele naszego przedszkola będą prowadzić dla wychowanków nauczanie zdalne. W zakładce "Praca zdalna"  będą przekazywane Państwu informacje na temat zdalnej pracy z wychowankami w oparciu o  program pracy naszego przedszkola oraz podstawę programową. Zachęcamy do korzystania z przekazywanych przez nas materiałów. W dalszym ciągu kontakty z rodzicami będą utrzymywane przez pocztę e-mail przedszkola ps4@belchatow.pl . Będą mieć Państwo również możliwość kontaktów e-mailowych z nauczycielkami poszczególnych grup - informacje te otrzymacie na podane przez Państwa adresy e-mailowe.



25 czerwca - czwartek

1. Ćwicząc ciała nie zapominajcie o buzi i języku Stań z mamusią/tatusiem przed lustrem i wykonajcie ćwiczenie logopedyczne: • Język jedzie do lasu na koniku – dziecko naśladuje kląskanie językiem z jednoczesnym poruszaniem wargami (ściągnięcie warg i ich rozciągnięcie). • W lesie język rozejrzał ...

24 czerwca - środa

Tęsknię za słoneczkiem... Postanowiłam "przynieść go" nieco do domu: 1. Wykonaj słoneczko wybraną techniką plastyczną 2. Wprost uwielbiam piosenkę: "W Układzie Słonecznym" Nutkosfery https://www.youtube.com/watch?v=yxVMhKt-cvI Spróbuj nauczyć się refrenu: W Układzie Słonecznym wirują planety Wszystkie ...

23 czerwca - wtorek

Dziś Dzień Taty! 1. Złóż tatusiowi życzenia - najpiękniej jak potrafisz. Zaśpiewaj mu "Sto lat!" lub jego ulubioną piosenkę. Popatrz mu prosto w oczy i powiedz jak bardzo go kochasz. 2. "T jak tata" Połóżcie się razem na ziemi i ułóżcie ze swoich ciał literkę 3. Sprawdźcie czy tatuś posiada :...

22 czerwca - poniedziałek

"Porusz umysł i ciało"! To hasło nadchodzącego tygodnia. Nawet na wakacjach bowiem warto ćwiczyć umiejętności, które nabywaliście w przedszkolu. 1. Jeśli posiadasz w domku figurki - spróbuj odrysować ich cienie https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=weWjiEKXz-I&feature=emb_logo . Ta z...

19 czerwca - piatek

1. Na stronie http://www.clubmamy.pl/index.php?p=dziecko&art=18&article=320 znajdziesz bogaty zbiór kolorowanek nt. bezpiecznych wakacji. Jeśli masz ochotę/możliwość wybierz jedną z nich i pokoloruj. 2. Zorganizujcie rodzinną gimnastykę/gry ruchowe na świeżym powietrzu 3. Połącz przedmioty z odpowied...