KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

Bal karnawałowy

4 lutego 2020 odbył się w naszym przedszkolu Bal Karnawałowy. Wspaniałe przebrania wprowadziły przedszkolaków w bajkowy nastrój! Wszyscy świetnie się bawili przy muzyce i chętnie uczestniczyli w konkursach.

Dzień Górnika

Gościliśmy dzisiaj górników z pobliskiej Kopalni Węgla Brunatnego, którzy opowiedzieli o swojej pracy. Była to okazja do utrwalenia wiadomości o sposobach wydobycia węgla, jego powstawania i wykorzystywania.

Mikołajki

06.12.2019
Mikołajki

Mikołajki

06.12.2019

"Mikołaj, Mikołaj jedzie samochodem, bo gdzieś zgubił saneczki w deszczową pogodę...".

Dzień Pluszowego Misia

Dzień Pluszowego Misia co rok obchodzimy 25 listopada. To nie jest przypadkowa data, bo właśnie tego dnia przypada rocznica powstania tej maskotki. Samo święto nie ma jednak długiej tradycji, obchodzimy je dopiero od 2002 roku, kiedy to pluszowy miś obchodził swoje setne urodziny.

Wizyta w bibliotece

Dzieci 5-6-letnie uczestniczyły w lekcji bibliotecznej na temat pszczół. Dzieci z ogromnym zainteresowaniem wysłuchały informacji oraz obejrzały prezentację multimedialną dotyczącą w/w tematu.

Event antysmogowy

Dzieci z koła teatralnego wzięły udział w evencie antysmogowym w Galerii Olimpia. Swoje aktorskie umiejętności zaprezentowały w przedstawieniu pt.: "Eko - zwierzaki".

Uroczystość z okazji rocznicy Odzyskania Niepodległości

12 listopada odbyła się w naszym przedszkolu uroczystość z okazji Odzyskania Niepodległości. Celem uroczystości było budowanie tożsamości i wspólnoty narodowej, zainteresowanie dzieci dziejami Polski i Polaków oraz przybliżenie, w atrakcyjnej i przystępnej formie, polskich symboli narodowych.

Pasowanie na Montessorka

W dniu dzisiejszym nasze nowe przedszkolaki zostały uroczyście przyjęte w poczet "montessorków". Był program artystyczny w wykonaniu starszych kolegów i koleżanek, uroczyste pasowanie dokonane przez panią dyrektor oraz upominki. Na pewno był to dzień pełen emocji!